PRUNES UMEBOSHI

17/2/2014

La paraula umeboshi significa pruna hidratada . És una espècie delalbaricoque . Ha estat utilitzat com a menjar i medicina a Xina , Korea i Japó. Les prunes fresques són escollides i assecades en estoretes d'arròs , i exposades al sol . També es deixen fora durant la nit . Durant els matins les gotes del rocio estoven les prunes . Al dia següent el sol les endureze de nou , ia la següent nit s'estoven de nou. Aquest procés es repeteix durant alguns dies . Com a resultat la pruna es torna més petites i s'arruga . És llavors quan s'empaquen les prunes en barrils , al costat de sal crua , i se'ls posa pes damunt. A través de l'acció de la sal i la pressió les prunes s'encongeixen , i el seu suc es forma en el fons del barril . Com la pruna ha estat ben assecada el suc no cobreix les prunes . El Umeboshi conté dues vegades més proteïnes , minerals i greixos que altres fruites . El calci , ferro i fòsfor són especialment abundants .

El Ume és també molt més ric en àcids orgànics que qualsevo altra fruita (especialment àcids cítrics i fosfòric ) . Aquests àcids no es descomponen en el procés de la fermentació .

L'efecte alcalí del umeboshi

Podem mantenir regularment un feble estat alcalí amb el pH ( 7.35 approximadamente ) a la nostra sang consumint umeboshi . Sense exagerar aquesta pruna ha estat nomenada " la reina del menjar alkalina " . Consumint 10 grams de umeboshi podem neutralitzar l' acidezcreada per consumir 100 grams de sucre .

Això es deu a tres factors :

* L'abundància d'àcid cítric fa l'absorció molt més fàcil d'altres aliments a l'intestí prim , de minerals alkalinos , com ara el ferro , magnesi , etc . L'àcid cítric es combina amb els minerals d'altres aliments , creant un sal mineral que és fàcil d'absorbir .

* L'umeboshi en si conté alta quantitat de minerals alcalins tals com el ferro , calci , manganès , potassi , etc . Com aquests minerals són digerits amb la presència de l'àcid cítric , s'assegura la seva absorció .

* L'àcid cítric descompon l'àcid làctic en la nostra sang i teixits .

Altres components del umeboshi

Els diferents àcids que es troben en el umeboshi ajuden a :

* Estimular el funcionament del fetge . L'umeboshi també ajuda a netejar les químiques artificials del nostre organisme .

* Accelerar el moviment peristàltic dels intestins , té un efecte antisèptic , i promou la digestió de les proteïnes .

* L'àcid que es troba a la pell del umeboshi també té un efecte laxant .

Efectes fisiològics generals del umeboshi

    
La prevenció de la fatiga : La fatiga és sovint un resultat de l'acumulació d'àcids , que no són descompostos prou ràpid per al nostre metabolisme . La nostra sang es torna àcida quan consumim aliments molt yin o molt yang ( tals com el sucre , farina refinada , i productes animals ) , també per la falta d'oxigen ( per falta de moviment o exercici ) . Per entendre millor yin i yang veure el següent arxiu : yin i yang
    
Quan la sang es torna més àcida ens torna més susceptible a les malalties infeccioses , del fetge , i malalties relacionades amb l'envelliment . Tal com hem esmentat amb anterioritat el umeboshi ajuda a descompondre ràpidament l'excés d'àcids en l'organisme .
    
La prenvención l'envelliment : L'envelliment és simplement un procés d'oxidació . L'umeboshi i el tamari té un efecte d'anti - oxidació a la sang .
    
L'estimulació de la desintoxicació : L'umeboshi subministra energia contínuament a les cèl · lules actives com ara les cèl · lules del ronyó i el fetge . D'aquesta manera aquests òrgans poden fer la seva funció de desintoxicació a un nivell molt més eficient .
    
La combinació d'aquests tres trets fisiològics del umeboshi serveixen per rejovenir el cos i augmentar la vitalitat .

Com utilitzar el umeboshi ?

Es pot prendre un umeboshi tal com ve , o barrejar-lo amb aigua calenta o te kukicha o bancha , o també es pot barrejar amb l'arròs integral i fer boles d'arròs .

Es pot utilitzar el umeboshi per :

* Excés d'acidesa a l'estómac
* Problemes intestinals
* cansament
* Després de consumir un aliment nociu tal com és el sucre .

La falta de gana

La falta de gana pot tenir nombroses causes : problemes de l'estómac , fetge , preocupació , calor , etc . L'umeboshi estimularà la secreció normal dels nostres sucs gàstrics . ( Aquests són remeis generals per a l'adult , per a nens és millor preguntar ) .

restrenyiment

Si pateixes de restrenyiment prendre cada matí una pruna de umeboshi amb te bancha o kukicha . Prendre immediatament al aixecar-se o amb l'esmorzar .

mal alè

El mal alè pot tenir nombroses causes : problemes dentals , de les genives , problemes estomacals , fermentació intestinal , problemes dels pulmons , etc . Qualsevol afecció acompanyada per un procés de degeneració intensa resultarà en una mala olor . L'umeboshi té un efecte anti - putrificante .

ressaca

La ressaca és resultat d'intoxicació alcohòlica i es pot manifestar com nàusea , vòmits , mals de cap, vertigen , etc . Remullar el umeboshi durant 5 minuts en aigua calenta o en te kukicha o bancha , beure el líquid i menjar la pruna .

marejos

Les dones embarassades sovint semblen per productes àcids com ara la llimona o el pomelo . Aquest gust pot fins i tot ser el primer senyal d'embaràs . Durant l'embaràs la sang té la tendència de ser més àcida . Seguint els seus desitjos la dona embarassada intuïtivament intenta alcalinitzar la sang . No obstant això si s'alimenta de productes que produeixen acidesa com ara el pa blanc , sucre , carn etc , la seva sang romandrà àcida , i començarà a experimentar nàusea i vòmits . El vòmit en els matins sovint es considera com un símptoma obligatori o normal de l'embaràs . No ho és , i és fins i tot perjudicial . Significa que la sang de la dona embarassada està contínuament àcida , i això afectarà diversos dels seus òrgans i estructures , com ara el fetge , ossos i dents , i finalment la produirà cansament . Una bona manera de prevenir els marejos matinals és prendre una pruna de umeboshi en cada àpat , i equilibrar la dieta diària .

Quan es produeixen les prunes de umeboshi també s'afegeixen fulles de color porpra en els barrils , aquestes es coneixen com fulles de shiso . Aquestes fulles són riques en clorofil · la, vitamina A , B2 , C , calci , ferro i fòsfor . També contenen un àcid que ajuda a dissoldre el colesterol .

Pot també calmar el sistema nerviós , activar el sistema digestiu , usar-se en casos de refredats comuns , tos , etc .

( Font : Michio Kushi )